BÍZZ A FOLYAMATBAN

„Tudom, hogy sokszor fájdalmas lesz és gyűlölni fogom magam azért, hogy beugrottam önszántamból a mélyvízbe, de mire kiúszom, tudom, hogy egy egészen más parton találom majd magam, mint ahol most vagyok.”⁣ ⁣ És akkor még fogalmam sem volt, mennyire.⁣ ⁣ Az utóbbi évem teljes transzformációt hozott az életemben, és ha végig nézem, hogy mi az, ami a legnagyobb változást okozta, akkor az az, ahogy a problémákat kezelem.⁣ ⁣ Gyakran, ha valamilyen problémánk van, annyira beleragadunk, annyira azonosulunk vele, hogy nagyon sok időbe telik kijönni belőle, hiszen közben észre sem vesszük, hogy a folyamatos rágódással éppen magának a problémának adunk energiát, és csak duzzasztjuk az erejét. Már nem is tudjuk magunkat leválasztani róla, teljesen azonosulunk vele, folyton azon jár az eszünk, abban az érzésben vagyunk, ezáltal mi magunk vagyunk a fenntartói.⁣

Amíg nem értjük meg, hogy azzal a gondolkodásmóddal, amivel létrehoztuk, nem fogjuk tudni megoldani, mindaddig fent fog állni, egyre inkább belecsavarodunk és képtelenek leszünk kijönni a spirálból. ⁣ ⁣ Egy probléma mindig akkor jelenik meg, amikor szükségünk van rá, és amíg nem értjük meg az üzenetét, nem leszünk képesek túllépni rajta. Éppen ezért nem is a problémára kellene figyelni, nem azon kell agyalni, pörögni, hogy mi a megoldás, hanem hátrébb kell lépni kettőt és teret engedni annak, hogy megértsük, miért történik. ⁣ ⁣ A legtöbb esetben ez egy figyelmeztetés, hogy eltávolodtunk önmagunktól, hogy nem vagyunk benne az áramlásban, ezért a legjobb, amit tehetünk, kicsit lelassítani, kilépni a spirálból és hagyni, hogy megérkezzen a megértés. Ha nem feszülünk neki, nem AKARJUK a megoldást, nem erőltetjük, kilépünk az agyalásból, akkor tér keletkezik, ahová, mint egy vákuumba a válasz is meg tud érkezni. A megoldás magától kibontakozik. ⁣ ⁣ Amikor képesek vagyunk ebbe a működési módba átlépni, lelassulni és engedni, elfogadni a régi gondolkodásmódunk helyett, onnantól kezdve tud megváltozni az életünk. Elindul valami egészen más.


Megszűnik a folyamatos küzdés, a dolgok maguktól kezdenek el jól működni, az út letisztul és megszületik a bizalom a folyamatban.  Amikor hátralépsz, teret engedsz, és beérkezik a megoldás, akkor viszont cselekedni kell, de mindig érezni fogod, hogy ez az, erre vártál. Érzed, hogy ez a megfelelő pillanat, tudod, hogy mit kell tenned, hogy mi a következő lépés. Én ezt nevezem intuitív, vagy inspirált cselekvésnek. 

Ezzel visszakapcsolódsz az áramlásba és innentől biztos leszel abban, hogy jó irányba haladsz, mert minden ezt fogja igazolni. A lehetőségek megnyílnak, az utad rendezve lesz, a lépéseid magától értetődőek. Az áramlás beindul.  Csak engedd, hogy működjön, ne akard megerőszakolni, ne feszülj rá. Lassíts, lépj hátra és bízz a folyamatban! 


#jelenlét #teremtés #tudatosság #trusttheprocess