top of page

BIZALOM

Amikor ezeket a sorokat írom, még Chiangmaiban ülök a recepción, a bőröndjeim mellett, a taxit várom, ami majd a reptérre visz.


Ebben a pillanatban csak remélhetem, hogy ma éjjel már Balin leszek, mert reggel 6-kor az sms-re ébredtem, hogy a gépemet átrakták 2 órával későbbre, amivel csak annyi a gond, hogy így lekésem a csatlakozást.

Legalábbis ez volt az első gondolatom.


Aztán az, hogy ok, akkor most lekapcsolni az elmét, nyugodt maradni és várni a megoldást.

A Vipassana, azt hiszem most az életben bizonyítja a hatékonyságát. Ezután előkészítettem a B terv lépéseit, de valószínűleg a helyzet megoldja önmagát és ezekre már nem lesz szükség. Az utazásom egyik ajándéka azt hiszem ez: a feltétlen bizalom.


Valahányszor hasonló helyzetbe kerültem az elmúlt három hónapban, és én hajlandó voltam nem kontrollálni, a helyzet mindig megoldotta önmagát. Ez valószínű így volt szeptember előtt is, csak kevésbé voltam képes levenni a kezem a megoldani akarásról.


Pedig azt hiszem, ez univerzális.


Ez az élet valódi természete.


Minden, amit nem egóból akarunk, nem akarunk kontrollálni, nem akarunk akarni, az le fog folyni úgy, ahogy az egyensúlyban és harmóniában van a létezéssel.


Ha le kell késnem a gépet, akkor ez így volt jó és valószínű sosem tudom meg, hogy miért.

Ha elérem, akkor talán azért volt, hogy ez sokadszorra is - talán utoljára-, nyújtson rá bizonyítékot, hogy bízni érdemes. Hogy a bizalom az alapja a létezésnek. A könnyű létezésnek, a szorongó, akaró, kontrolláló, beszűkítő egó működéssel szemben, amiben folyamatos szenvedés és egy túlélés létezni.


Az elmúlt két napot azzal töltöttem, hogy átnéztem az elmúlt évem. Még sosem csináltam ezt így és zseniálisan hasznos volt. Szeretnék majd erről egy hosszabbat írni, főképp, hogy erre biztassalak titeket is:

Például, hogy átnézzétek, mennyi bizonyítékotok van arra, hogy amikor valamit fel-adtatok, valamit elengedtetek, amikor valamiről levettétek a görcsös akarást, akkor az a lehető legjobban alakult.

És mi volt, amikor az ellenkezőjét tettétek?


Ui:

Bali rajta volt a Vision boardomon…

csak úgy, hiszen Bali is always a good idea…






Ha odaérek a terv szerint, akkor pipa neki.

Azért most szurkoljatok kicsit!

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page