top of page

Búcsú 2022-től

Harmadik napja vagyok Balin, ahová évek óta vágyom vissza. Kettősség van bennem újra. Egyszerre van jelen, hogy végre itt vagyok és a folyamatos újra rácsodálkozás, hogy mennyire varázslatos ez a hely nekem. És újra erős bennem a honvágy, annak a bizonyítéka, hogy mennyit változtam, mennyit változtak a prioritásaim az évek alatt.


A szívem egyik fele repes a látványtól, a lehetőségektől, amik itt várhatnak rám, a másik fele folyamatosan szorul és rakja le egyre erősebben azokat az alapokat, amiket otthon már régóta nem találtam: hogy mik a bázispontjai az életemnek, mik a megrendíthetetlen építőkövek, amikre épül a személyiségem és mindenközben triggereli azokat a pontokat, ahol még van mit javítani, ahhoz, hogy valóban kiteljesedve, stabilnak érezhessem magam, a helyemen bárhol és bármikor.



A kulcsszavak, amik körül forgott 2022:

Otthon

Kapcsolatok-közösség

Család

Önazonosság

Biztonság



OTTHON


Az elmúlt negyed év alatt számtalanszor tapasztaltam meg, hogy hogyan hozom létre a biztonságomat, az otthont bárhol is vagyok. Hogy mennyire fontosak a “rituálék”, a vizuális környezetem, a melegség, otthonosság, amiket illatokkal, zenékkel, fényekkel, számomra jelentősséggel bíró tárgyakkal teremtek meg.


Mennyire fontos a csend, a nyugalom, hogy ezekben találok vissza magamhoz és ha ez nincs meg, az szétzilál és kimozdít a tengelyemből.



KAPCSOLATOK- KÖZÖSSÉG


Hogy mekkora biztonságot adnak a stabil kapcsolataim, akikre mindig számíthatok, akik ott vannak, amikor nehéz és hiába vannak a Föld túlfelén, a jelenlétük itt van velem minden pillanatban.



CSALÁD


Megváltoztatta a gondolkodásom a családról. Sosem akartam gyereket, mindig szemben állt vele az individualitásom féltése és egyszerűen nem érintett meg a téma. Már másképp érzem. Most azt érzem, hogy ha egyszer lesz gyerekem az egy csodás lehetőség lesz, hogy mindazt átadhassam neki, amit én már megfejtettem az életből és izgalmas lenne látni, hogy hogyan bontakozik ki mindez egy másik emberen egy másik életen keresztül.

Most hogy ezt leírtam, rájöttem, hogy a munkámban, a kísérésben talán ugyanez születik meg.



ÖNAZONOSSÁG


Sokmindent raktam le az elmúlt pár hónapban, amiket eddig fontosnak éreztem, amiket azért csináltam, mert azt hittem, azoktól leszek majd elég jó. Számtalan tanító, módszer, amikre azt hittem, szükségem van, mert majd azoktól leszek jobb. Ezekből hátraléptem és csak figyelek. Látom a mindegyik mögött lévő lényeget és tudom, hogy az én utam a magamé és önmagam mestere vagyok. Látom, hogy minden érvényes, ami a világban megtalálható egészen addig a pontig, míg tisztán látjuk, hogy minden csak bizonyos pontokat világít meg éppen a nagy, teljességében sosem megismerhetőből és a legnagyobb tudás tudni ezt: hogy valójában nem tudhatunk semmit.

Ha ezt tudod, nem fogsz megtévedni sosem, mert minden pillanatban azt vagy képes befogadni, ami van. Koncepciómentesen. Ítéletmentesen. A megtévelyedéstől mentesen, úgy, ahogy van és ami lehet bármivé.



BIZTONSÁG


Talán ez a legfontosabb, mert mind mögött ez van és ha volt valami magasabb célja ennek az útnak számomra, akkor az ez volt… és még mindig ez.

Még mindig ébredek fel reggel azzal az érzéssel, hogy végtelenül egyedül vagyok, hogy a világ félelmetes és én védtelenül lebegek a semmiben, de egyre jobban ismerem meg az utat afelé, ahogyan ilyenkor visszavezetem magam a testembe, egyre inkább vagyok képes megadni saját magamnak a biztonságot és ölelem át magam úgy, mint a számomra legjobb barátot és legfontosabb embert a világon, akire mindig számíthatok. És akinek a jelenlétében mindig biztonságban vagyok.


Azthiszem ez a célja az utamnak és akkor szeretnék hazamenni, amikor ez a stabilitás rendíthetetlenül megerősödik bennem.

És onnantól többé nem kell majd a világvégére utaznom semmiért sem. Mert minden ott lesz velem, bárhol is legyek.



Várom 2023 lehetőségeit!



És bár hálás vagyok Baliért, örülök, hogy egyszerre fér a szívembe a világ számos része, de leginkább azért vagyok hálás, hogy végre tudom, hogy a fizikai otthonom, a bázisom a Káli-medence



Csodákban Gazdag Új Évet Nektek!

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page